Din kundvagn
Inga produkter ligger i kundvagnen.
Pris: 0kr
Innehåll
Din kundvagn är tom!
Sök produkt
SORTIMENT

Säljer ni rengöringsmedel med Triclosan?

Vi har tidigare i vårt sortiment haft produkterna:

"Toy Cleaner (spray)"
"Anti-Bacterial Toy Cleaner"

...men pga att vi fått vetskap om att de innehåller ämnet Triclosan
som är direkt farligt för vår miljö, har vi valt att ta bort produkterna
ur vårt sortiment!

Klicka gärna på "Läs mer" här till höger för att få mer utförlig
information om ämnet direkt hämtad från Naturskyddsföreningen.


"Triclosan är en effektiv bakteriedödare men är också förknippat med stora miljö- och hälsorisker. När man nu börjat tillsätta triclosan i vanliga hushållsprodukter håller vi visserligen våra hem fria från både nyttiga och onyttiga bakterier men det innebär också att triclosan sprids i naturen.

Undersökningar på fisk, som satts ut nära reningsverk, har visat att triclosan inte bryts ned vid rening utan lagras upp i fisken. Triclosan anses av Kemikalieinspektionen som ett extremt giftigt ämne som är akut dödligt för vattenlevande organismer och som kan orsaka skadliga långtidseffekter i vattenmiljön. Triclosan kan dessutom omvandlas till dioxiner vid förbränning.

Triclosan kan framkalla allergier hos människor men man vet inte vad som händer när människor utsätts för låga halter under lång tid. Man vet inte heller om bakterier så småningom kan bli motståndskraftiga mot triclosan. Men man vet att vi tar en risk när vi tillsätter triclosan och andra starkt bakteriedödande kemikalier i produkter som vi använder varje dag.

Kemtekniska produkter som innehåller triclosan måste varnings-märkas men det gäller inte hygienartiklar. Och ändå släpps det ut två ton triclosan per år i Sverige, bara från tandkräm.Tandkräm med triclosan motverkar tandköttsinflammation och tandlossning men marknadsförs oftast som "antibakteriell" eller i andra mer allmäna ordalag. Alltså köps den av gemene man och inte bara av personer som fått rekommendationer av sin läkare.

Triclosan förekommer inte bara i tandkräm utan i deodoranter, tvålar, fotspray, munvatten och andra hygienartiklar. Dessutom tillsätts triclosan i vissa plastskärbrädor, rengöringssvampar och till och med i sportkläder".


2008-01-06
Nyhetsbrev
POPULÄRAST JUST NU
Clear Ladyfinger - Rosa Minivibrator med reglerbar vibration
49kr
149kr 
Språk/Valuta
Swedish 
Priser visas Inkl. moms
Reklam
Copyright © I.P. webb